Methode: Muddle & Churn
Ingrediënten 45ml Havana Rum 100ml Thomas Henry Gingerbeer 10ml Suikersiroop 4 Limoenpartjes 6-8 Muntbladeren Garnering: Munttop en limoenschijfje | Spullen Highball glas |
Cocktailstap
- Snijdt de limoenen met je mes op de snijplank in 4 partjes.
- Doe met de jigger 10ml suikersiroop in het Highball glasglas.
- Voeg vervolgens de limoenpartjes toe, en stampt deze fijn met de muddler.
- Vervolgens voeg je de muntbladeren toe. Om de munt extra aroma te geven, kan je deze even in je hand slaan. De munt muddle je niet!
- Voeg met het barmaatje vervolgens de 45ml rum toe.
- Vul het glas met crushed ijs en roer met de barlepel alles door elkaar. Het is belangrijk dat de munt en limoen goed door het glas verdeeld zijn.
- Top de Mojito af met gingerbeer.
- Doe nog wat extra crushed ijs in het glas.
- Voeg voor de garnering een gedroogd limoenschijfje en munttop toe.
- Twee rietjes in je glas, en je hebt je eigen classis mojito!