• Lorem ipsum

The original Mojito

28 Oct 2021

Methode: Muddle & Churn

Ingrediënten
45ml Havana Rum
100ml Thomas Henry Gingerbeer
10ml Suikersiroop
4 Limoenpartjes
6-8 Muntbladeren
Garnering: Munttop en limoenschijfje
 
Spullen
Highball glas
 

 

Cocktailstap

  1. Snijdt de limoenen met je mes op de snijplank in 4 partjes. 
  2. Doe met de jigger 10ml suikersiroop in het Highball glasglas.
  3. Voeg vervolgens de limoenpartjes toe, en stampt deze fijn met de muddler. 
  4. Vervolgens voeg je de muntbladeren toe. Om de munt extra aroma te geven, kan je deze even in je hand slaan. De munt muddle je niet!
  5. Voeg met het barmaatje vervolgens de 45ml rum toe. 
  6. Vul het glas met crushed ijs en roer met de barlepel alles door elkaar. Het is belangrijk dat de munt en limoen goed door het glas verdeeld zijn. 
  7. Top de Mojito af met gingerbeer. 
  8. Doe nog wat extra crushed ijs in het glas.
  9. Voeg voor de garnering een gedroogd limoenschijfje en munttop toe. 
  10. Twee rietjes in je glas, en je hebt je eigen classis mojito!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »