Methode: Shaken
Ingrediënten
40ml Vodka 20ml Cointreau 10ml Limoensap 30ml Cranberrysap Garnering: Sinaasappel zest | Spullen |
Cocktailstap
- Vul met de jigger het kleine deel van de shaker met 40ml Vodka, 20ml Cointreau en 30ml Cranberrysap.
- Snijdt de limoen over de breedte door de helft.
- Leg het vruchtvlees ondersteboven in de mexican elbow, zodat het limoensap in het glas komt en niet in je oog.
- Pers het limoensap in de jigger en doe deze 10ml in de shaker.
- Vul het grote gedeelte van de shaker met ijsblokjes.
- Zet het grote gedeelte schuin op het kleine gedeelte van de cocktailshaker en sla deze met de platte hand goed dicht.
- Shake de cocktailshaker stevig voor 10 seconden.
- Open de shaker met de kleine kant naar boven door een klap op de zijkant te geven.
- Pak de hawthorn strainer en zet deze op de bovenkant van de shaker.
- Schenk de cocktail uit door de fine strainer in de coupe.
- Haal met de peeler een zest van de sinaasappelschil en top deze op de cocktail af.